Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

kort overzicht grasnieuws

 

Digitale kaart brengt tegeltuinen in kaart
De 140 gemeenten die zijn aangesloten bij Stichting Steenbreek krijgen een digitale kaart waarop ze kunnen zien welke wijken de meeste tegeltuinen hebben.

Scherpenzeel neemt deel aan PPS Grasvelden
De gemeente Scherpenzeel is de eerste gemeente die meedoet in een pilotstudie over hoe in de praktijk gemeenten omgaan met hun gemeentelijk groen.

Gemeenten moeten ‘hitte-budget’ vrijmaken
Gemeenten moeten in hun begroting voor 2021 tussen de tien- en vijftigduizend euro vrijmaken voor de aanpak van het hitteprobleem. Die oproep doet Klimaatverbond Nederland. Het bedrag is afhankelijk van de omvang van de gemeente.

Moet je nu wel of geen gras maaien tijdens droog en zonnig weer?
Het gras heeft het altijd moeilijk tijdens hete, droge en zonnige zomerdagen. De grote vraag is altijd of je nu wel of niet je gras moet maaien tijdens droge en hete zomerdagen. Het antwoord vind je in dit artikel.

Hoe krijg je klaver uit het gazon?
Handige tips over hoe je het beste klaver uit je grasmat kunt verwijderen.

Gras bood 200.000 jaar geleden al een heerlijk bed
Onze verre voorouders sliepen zo'n 200.000 jaar geleden al op een comfortabel bed van gras, ontdekten wetenschappers. Een bijzondere vondst, omdat plantenresten meestal niet zo lang behouden blijven. 

Droge tuin of een geel gazon? Voer de wormen!
Fieldmanager van het jaar Jaap Verhagen geeft tips over hoe je je tuin ook tijdens de warme zomer, in goede conditie kunt houden.

Life-hack om toch met naaldhaken het gras op te kunnen
Frans schoenenmerk komt met oplossing waarmee vrouwen toch met naaldhakken over het gras kunnen lopen tijdens feesten en partijen. 

Maak de wijk groen!
Verschillende partijen roepen op om juist nu het moment aan te grijpen om wijken duurzamer te maken en te vergroenen.

Dak spoortunnel wordt ontmoetingsplek
Op het dak van de spoortunnel in Delft wordt straks een park aangelegd. Waar ooit spoorlijnen liepen, moet in de toekomst een plek van ontmoeting zijn.

Succesvolle pilot met robotmaaiers op hoofdveld V.V. Dongen
De gemeente Dongen is tevreden met de effecten van de inzet van een robotmaaier. Een betere bewortelling, een strakkere mat en minder omkijken.

Wat mag van de plaatselijke verordening
De gemeente Alkmaar maakt nog eens duidelijk wat wel- en wat niet mag wanneer het aankomt op de tuin bij het huis.

Hoe hou je water vast
Wat kun je allemaal doen om water vast te houden in je eigen tuin zodat je gras en planten daarvan kan profiteren en de overlast geen wateroverlast ondervindt.

Veranderingen het grasbeheer
Klimaatverandering, afschaffing van het gebruik van pesticiden en meer druk op het gebruik van de groenvoorzieningen. Engelse specialisten bespreken het probleem. (Engels)

Weesp maait minder
De gemeente Weesp gaat op vijf plekken minder maaien om de natuur zo haar eigen kans te geven.

Pas op voor grasaren
Lang gras kan in deze tijd van het jaar ook problemen geven voor mens en dier. Grasaren in hoog gras kan in de vacht van de hond gaat klitten.

Gemeente Kortrijk gaat ecologisch beheren
De Belgische gemeente Kortrijk wil een klimaatrobuuste en ecologisch gevarieerde omgeving. De overgang naar een ecologisch maaibeheer is de eerste stap om dat te realiseren.

Golfclub zet salamilucht in tegen engerlingen
Golfclub Hooge Graven bij Ommen spuit zogenaamde pireco op gebieden waar engerlingen zich doorgaans vestigen. Zo bouwt het gras meer weerstand op tegen de larven.

Tips voor de tuin
De zomer is inmiddels volop aan de gang. Hoe houd je je tuin groen en veilig? Hier zijn wat handige tips.

Haarlem gaat minder maaien
Bermen en openbare plekken in Haarlem worden minder vaak gemaaid om zo de natuur meer kans te geven.

De zeis: terug van weggeweest
Gras maaien met een motormaaier is misschien praktischer: maaien met een zeis gaat sneller en geeft een betere kwaliteit maaisel.

Gras voor het Hofplein
De gemeente Rotterdam wil meer groen in de stad. Het Hofplein moet een iconisch plein worden met meer bomen en gras.

Toekomst in Olifantsgras
Het Olifantsgras dat ganzen bij Schiphol moet weghouden, krijgt nu tevens een bestemming als bouwmateriaal. 

Bomen en gras voor haven Moerdijk
De gemeente Moerdijk heeft het laatste stukje braakliggend terrein naast de haven gekocht.

Gras opzuigen
De Belgische gemeente Staden gaat gemaaid gras voortaan opzuigen. Het gras krijgt zo meer kans en de riolen blijven open.

Leiden in last?
De Partij voor de Dieren wil een tijdelijk maaiverbod in Leiden. Volgens de partij is ‘onnodig maaien een verspilling van gemeentelijke gelden’.

Gras en klimaatsverandering
Wageningen University gaat onderzoeken of gras kan dienen als klimaatbeschermer door gras bestendiger te maken tegen klimaatveranderingen.

Gras, en de grasindustrie, is continue in beweging. Gras erop! is de nieuwsbrief die alles voor u bijhoudt. Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang zo de laatste ontwikkelingen rechtstreeks in uw inbox.